Bistecca alla pizzaiola. “De man” stijl.

Bistecca alla pizzaiola

Een tijd geleden las ik in Jamie Magazine een recept voor Bistecca alla pizzaiola. Ik maakte het, at het en was niet helemaal tevreden. In de traditionele versie sudder je rundvlees in de saus nadat je het vooraf gebakken hebt. Maar eigenlijk vind ik dat zonde van het lekkere rundvlees. In mijn versie voeg ik gehaktballetjes toe voor mijn kinderen en gebruik ik een mals gebakken biefstukje voor de volwassenen. Het resultaat mag er wezen al zeg ik het zelf. Een luxe uitziend gerecht dat nog snel klaar is ook. De foto’s zeggen genoeg lijkt me. Serveer het met je favoriete pasta of stokbrood. En voor wat extra groenten raad ik in de oven geroosterde wortelen aan of een frisse salade. Damn good en gezond comfortfood.

Wat heb je nodig:
Voor 2 volwassenen en 3 kinderen.
Voor 4 volwassenen dit recept aanvullen met 2 biefstukjes en gehaktballetjes achterwege laten.

200 gr Kleine rundergehaktballetjes of runder soepballetjes
2 Biefstukken (liefst biologisch)
Bosje verse peterselie
2 Theelepels oregano
2 Blikken a 400 gram hele tomaten op sap
8 Ansjovisfilets in olie
1 Kneep citroensap of sap van een halve citroen.
2 Grote tenen knoflook
Olijfolie
Peper
Zout
Paprikapoeder

De how to:
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Bak de gehaktballetjes gaar in een klein scheutje olijfolie. Hak de peterselie fijn en de knoflook in plakjes. Bewaar een klein beetje peterselie voor straks. Als de balletjes gaar zijn voeg je de knoflook, peterselie en ansjovisfilets toe en laat je dit onder goed roeren een minuut of twee bakken. Zorg ervoor dat de knoflook niet zwart wordt.

Voeg nu de tomaat en oregano toe, breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat daarna vijftien minuten zachtjes koken waarbij je af en toe roert en de zachter wordende tomaten in stukjes prikt. Als de saus zo’n vijf minuten kookt ga je aan de slag met de biefstuk (zie 2). Als de saus redelijk is ingedikt voeg je wat citroensap en peper toe en proef je of de saus goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat citroensap en peper toe.

(2)Als de saus zo’n vijf minuten kookt ga je aan de slag met de biefstuk. Bestrooi de biefstukjes met peper, zout en paprikapoeder en bak ze in wat olijfolie of boter tot ze de gewenste gaarheid hebben. Als ze klaar zijn doe je ze over op een bord en besprenkel je ze met olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en laat ongeveer tien minuten rusten.

Als de saus de gewenste dikte heeft schenk je deze over in een mooie schaal. Snijd de biefstuk in plakjes, verdeel over de saus en bestrooi het geheel met wat verse peterselie.

Serveer met een salade of groenten, brood of pasta en een glas rode wijn.
bistecca alla pizzaiola 2

bistecca alla pizzaiola

Share

2 thoughts on “Bistecca alla pizzaiola. “De man” stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *