Kip van de BBQ met chilisaus, sesam en honing

Vandaag een simpel en doeltreffend recept voor op de BBQ. Inmiddels eindigt mijn vakantie. En hopelijk kom ik uitgerust, gebruind en drie weken heerlijk gespeeld met mijn bende van drie terug van vakantie. En natuurlijk vol inspiratie voor nieuwe recepten en teksten. Maar dit schrijvende weet ik dat nog niet. Voor hetzelfde geld was het vreselijk, zijn we verbrand, weggeregend, lek geprikt, ziek geworden of was het huilen met de pet op.

Dit schrijvende weet ik wel dat ik 1700 km terug aan het rijden ben. Een gekke gewaarwording. Ik krijg er bijna surrealistische gedachtes bij. Maar terwijl mijn heldin en ik mij door 1700 km asfalt heen vreten serveer ik voor jullie iets veel lekkerders. Het recept van vandaag is een kippendij die ik tijdens mini-me zijn verjaardag op de bbq slingerde met een heerlijk geglaceerde laag. Deze glacering kwast je op het eind van de bereiding over de kip. En dat doe je een aantal keer als je de kip indirect bakt. Doe je dit boven het vuur, dan zal je kip aanbranden dus zorg dat je een bbq gereed hebt voor indirect bakken.

Het resultaat is een malse heerlijke, pittige en zoete kip. Dus gooi dit recept deze zomer eens lekker op de bbq. Simpel en te gek! Overigens ook lekker met kippenpoten maar niet iedereen is fan van het kluifteam. Voor hen die nog op vakantie gaan, veel plezier. Voor hen die ook terug komen, welkom terug! Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 6 personen:
10 a 12 kippendijenfilets
Zeezout
Peper
Olijfolie

Voor de saus:
150ml zoete chilisaus
1 eetlepel sojasaus
2,5 eetlepel sesamolie
2 eetlepels honing
Een paar theelepels verse koriander
Sesamzaad

Eventueel wat Flatbreads
Eventueel een lekkere kruidenrub

De how to:
Maak de bbq gereed voor indirect grillen en zorg dat de kip op kamertemperatuur is gekomen. Maak de saus. Smeer de kippendijen in met wat olijfolie en een snuf zout en peper of bestrooi ze met deze kruidenrub. Vet het rooster van de bbq in en leg de kippendijen op de directe kant van de bbq. Keer ze elke paar minuten tot ze mooi gekleurd en gaar zijn. Gaan ze te hard qua bakken? Leg ze dan met de deksel op de bbq op de indirecte kant en grill ze op die manier. Leg de kippendijen, als ze gaar zijn, op de indirecte kant van de bbq. Kwast ze aan één zijde in met de bbq saus en draai ze om. Kwast meteen de andere kant in en leg de deksel op de bbq. Laat ze circa 2 minuten bakken, kwast in, draai en kwast de bovenzijde ook in. Bak weer enkele minuten indirect. Herhaal dit tot de bbq saus op is (circa 2 a 3 x draaien) of de kip een mooi geglaceerd laagje heeft. Haal ze van de bbq. Besprenkel ze met wat sesamzaad en vers gehakte koriander en eet ze eventueel met een flatbread. Geniet!
Kippendij in chili-honing saus

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *