IJs zonder ijsmachine met banaan, pindakaas en cookies

Mensen mensen, het is weer weekend en ik heb weer iets zoets voor jullie klaarstaan. Want de zomer nadert en zonder dit uitermate lekkere recept mag je die eigenlijk niet doorkomen. Een tijdje geleden maakte ik het recept van Sabine Koning van de blog Oh My Foodness voor oreo-nutella ijs. Ik was echt weggeblazen. Wat een heerlijk recept al was het met de nutella net iets te zoet voor mij.

Het gaf mij echter wel inspiratie om ook zelf eens ijs te maken zonder ijsmachine. Nu heb ik al eens frozen yoghurt gemaakt met blauwe bessen en met chocolade en dat zijn goede lekkere alternatieven als je een gezond tussendoortje wil. Dit ijs is fantastisch als je all-out wil gaan.

Dit recept is echt heerlijk slagroomijs dat je ook makkelijk zelf kan aanpassen aan je eigen smaak. Zo maakte ik al een variant met snickers en m&m’s maar daar zakte al het lekkers naar de bodem. Nog steeds lekker maar wel wat “graafwerk.” In deze variant blijven de koekjes een beetje drijven en hangen waardoor ze ook netjes verdeeld zijn. En dan de combinatie van banaan en pindakaas erdoor. Te gek. Dus dank je Sabine voor de inspiratie. Ik ga zeker nog meer varianten proberen te maken. Voor nu het recept voor banaan, pindakaas en chocolate chip cookie-ijs.

Wat heb je nodig:
Voor circa 750 ml ijs
1 blikje gecondenseerde melk
50 ml halfvolle melk
300 ml slagroom
1 theelepel vanilleextract

200 gram in stukken gebroken chocolate chip cookies
1 rijpe banaan
1 theelepel citroensap
3 eetlepels pindakaas

Verder nodig:
Mixer
Staafmixer

De how to:
Pureer de banaan met de pindakaas en de citroensap.
Mix dit mengsel 1 minuut met de gecondenseerde melk en de 50 ml halfvolle melk in een kom.

Klop in een aparte kom de slagroom lobbig (tot er zachte pieken ontstaan). Schep het pindakaasmengsel met een spatel rustig (belangrijk) door de slagroom en spatel tot het één geheel is. Breek de koekjes in stukken (sommige in fijne stukken de andere in grove stukken) en spatel ook deze erdoor. Doe in een afsluitbare bak en zet voor circa 6 uur of een nachtje in de koelkast. Haal circa 10 minuten voor het serveren uit de koelkast om het goed schepbaar te maken. Enjoy!

Tips:
Wil je een andere smaak ijs? Bijvoorbeeld aardbeien of mangoijs? Pureer dan enkele aardbeien of stukken mango en klop dit mengsel door de gecondenseerde melk en halfvolle melk. Eigenlijk kan je eindeloos variëren maar bedenk wel dat robuuste stukken zoals M&M’s of stukken snickers en dergelijke naar de bodem zullen zakken. Die moet je dan wellicht na een uur opstijven in de vriezer pas doorroeren.

zelfgemaakt bananen, cookie ijs

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *