Banaan, pindakaas ananascake

Banaan, pindakaas ananascake

Niet zo lang geleden had ik opeens zin om weer eens een bananenbroodbrood te maken. Maar dan maar weer eens één met wat extra’s. Omdat ik die avond ananas nodig had voor een gerecht en ik toch over zou houden was de link met het bananenbrood snel gemaakt. En aangezien chocolade en pindakaas ook beide zo een goede combinatie zijn met banaan besloot ik dat er ook maar doorheen te gooien. Nog wat volkorenmeel erbij en je hebt een lekker fruitig tussendoortje of iets lekkers voor het ontbijt of lunch. Simpel, lekker en leuk om te maken. Niets meer, niets minder. Enjoy en kookon met deze heerlijke bananen, pindakaas ananascake!

Wat heb je nodig:
1 banaan
1 eetlepel cacao
3 eetlepels pindakaas
Scheutje halfvolle melk
100 gram roomboter op kamertemp
80 gram rietsuiker
1 theelepel vanille-extract
100 gram volkorenmeel
2 theelepels bakpoeder
2 eieren (liefst biologisch)
150 gram ananas grof gehakt

Nog meer nodig:
Cakeblik
Spatel
Staafmixer
Mixer

De how to:
Verwarm de oven voor op 190 graden (180 hetelucht). Vet een cakeblik in met wat boter. Mix met een mixer de boter en suiker tot deze gemengd is. Voeg de eieren en vanille toe en klop door tot de eieren zijn opgenomen. Doe als laatste de meel en het bakpoeder bij het beslag en klop even door.

Pureer met een staafmixer de cacao, banaan, pindakaas en een scheutje melk tot je een glad (maar dik) mengsel hebt. Klop dit bij je cakebeslag. Snijd de ananas in grove stukjes van circa 12 cm dikte en spatel dit door je beslag. Stort je (redelijke dikke) beslag in het cakeblik, verdeel het en strijk glad. Zet in de oven voor circa 35 minuten of tot een satéprikker er in het midden droog uit komt. Laat daarna eerst helemaal afkoelen in het blik voordat je het uit het blik haalt. Let op! De cake is breekbaar dus voorzichtig.
Ananas bananencake

Share

2 thoughts on “Banaan, pindakaas ananascake

  1. Vandaag op in het internet gaan zoeken naar een recept viir een banaan cake. Seze is echt toppie en zeker voor herhaling vatbaar super!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *