Romige avocadorijst met salade, ananas en kip

Doordeweeks een snelle, gezonde en makkelijke maaltijd op tafel toveren hoeft niet moeilijk te zijn. Ik probeer, al lukt dat niet altijd, van de twee recepten die ik in de week op deze blog plaats er tegenwoordig altijd één gezond recept bij te plaatsen. Zodat je het kookrepertoire ook doordeweeks een beetje (verantwoord) kan uitbreiden. En wil je dat niet dan staan er genoeg comfortfood en minder gezonde recepten op deze blog ;).

Niet zo lang geleden stond er in de Jamie Magazine een te gek recept dat past binnen de filosofie van Jamie’s Superfood voor elke dag. Ik geef jullie hier vandaag een twist op. Het is een heerlijke lichte en gezonde maaltijd met romige rijst. De salade biedt hierbij wat lekker knapperigs en zoets en de rijst en kip/vis of garnalen (je mag zelf kiezen) een kruidige afwisseling. Echt een toprecept. Geen foto deze keer maar neem van mij aan, het ziet er heerlijk uit, is makkelijk, snel en gezond. Kookon allemaal en zie jullie zaterdag weer voor een minder gezond maar ook weer heerlijk recept.

Wat heb je nodig:
Voor 4 personen:

Voor de avocadoroom:
1,5 avocado
1 teen knoflook
Sap van 1,5 limoen
1/2 theelepel korianderpoeder
1 eetlepel olijfolie
Zout

200 gram volkorenrijst (ongekookt)

Voor erbij:
200 gram witte kool (geraspt)
Scheut magere yoghurt
1 eetlepel suiker
5 ringen ananas
150 gram gemengde sla
200 gram gekookte doperwten

Als vlees/vis:
3 kipfilets in stukjes (liefst biologisch) of 4 kabeljauwfilets, 200 gram garnalen
1 grote theelepel oregano
Een snuf uienpoeder
Zout
Peper
Olijfolie

Nog meer nodig:

Staafmixer

De how to:
Kook de rijst volgens de verpakking en blancheer de doperwten in een vergiet een minuutje mee in het kokende water. Zet ze daarna opzij. Giet de rijst af als deze klaar is.

Pureer alle ingrediënten voor de avocadoroom tot een mooi glad mengsel. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe en roer dit door de gekookte en afgegoten rijst en zet opzij.

Snijd de kipfilet of vis in stukjes en meng dit met een scheutje olijfolie, zout, uienpoeder, peper en de oregano. Zet even opzij.

Doe de kool met de sla, een scheut magere yoghurt, de suiker en de doperwten bij elkaar en hussel.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak in een droge pan de ananasringen tot ze kleuren. Haal ze uit de pan en leg ze even op een snijplank. Bak in dezelfde pan de kip/vis of garnalen tot deze gaar zijn. Snijd de ananas in stukjes en leg de op de salade. Serveer

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *