Avocado pannenkoeken

Avocado pannenkoeken

 

Ik ben steeds op zoek naar lekkere en gezonde recepten die ik voor het ontbijt of lunch kan eten. Laatst probeerde ik maar eens om pannenkoeken te maken met avocado. Als het met banaan kan, waarom zou het dan niet met avocado lukken? En ja. Inderdaad het lukte. Deze pannenkoeken, met wel een wat zwaardere smaak dan reguliere pannenkoeken, zijn super gezond en lekker vullend. Op zichzelf vond ik ze wat bitter maar met de combinatie van honing, vers fruit en wat kwark zijn ze echt heerlijk. Een goed schuldvrij ontbijtje of lunch waar je de dag energie mee kan beginnen.

Let wel op met bakken. Doe dit zonder boter of olijfolie en op matig vuur. Probeer eerst één pannenkoek zodat je kan herkennen wanneer je ze moet draaien. Dat is namelijk als de onderkant goudbruin is en de bovenkant droog. Draai ze voorzichtig om want ze zijn redelijk kwetsbaar. Na de eerste poging bak je daarna de rest. Simpel en heerlijk! Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 1 persoon:
1 avocado
1/2 theelepel bakpoeder
2 eetlepels havermout
2 eetlepels volkorenmeel
Scheutje melk
1 groot ei (liefst biologisch)

Nog meer nodig:
Staafmixer
Stuk fruit
Magere franse kwark
Honing

De how to:
Meng alle ingrediënten met een staafmixer door elkaar. Voeg zoveel melk toe dat het mengsel zo dik is als yoghurt. Verwarm een koekenpan op matig vuur. Doe met een grote eetlepel een paar lepels van het mengsel in de pan en vorm van elke lepel een koekenpan. Bak de pannenkoeken op matig vuur tot de onderkant goudbruin is (heel voorzichtig met een spatel kijken) of de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is. Draai de pannenkoeken voorzichtig om met een spatel. Bak dan de andere kant goudbruin. Let op! De pannenkoeken blijven wat fragiel. Geduld en rustig bakken is de sleutel.

Serveer de pannenkoeken met aardbeien of een ander stuk vers fruit, wat kwark en wat honing.

avocado pannenkoeken

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *