Avocado fruitmousse

Avocado vind ik echt een bijzonder stukje natuur. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze vrucht pas ontdekte toen ik op mijzelf ging wonen. Daarvoor at mijn vader hem wel eens op brood met zout en peper of bij een ei maar ik had maar weinig met deze heldergroene vrucht die mij iets teveel op groente leek. Wisten jullie dat de originele vertaling van de naam van de avocado, ahuacatl, “teelbal” betekent? Charmant. Ik wed dat je nu nooit meer hetzelfde kijkt naar deze vrucht ;).

Na mijn eerste guacamole ben ik behoorlijk weg van deze vrucht. Alleen blijft het kopen soms lastig. De truc met het verwijderen van het pitje bovenop (heldergroen = rijp) werkt niet altijd. En ready to eat is soms ready to throw away. Blijft ook wel een gevoelskwestie dus en voelen of het niet al moes is in je hand.

Dit simpele maar heerlijke recept(je) is echt een heerlijk alternatief voor een snel en gezond ontbijtje, lunch of tussendoortje. En met zoete avocado. Ik bedacht deze versie toen ik een keer een versie van een avocadomousse van Pauline van Uit Pauline’s Keuken at. Het is een recept dat je eigenlijk eindeloos kan variëren. Deze versie maakte ik met een peer, kokos en vanille. Maar het is ook heerlijk met wat mango, appel, meloen of banaan. En ook de soyamelk kan je variëren door bijvoorbeeld kokosmelk, amandelmelk of hazelnootmelk te gebruiken. Lekker gezond en vullend en snel klaar. Dat is natuurlijk ook wel iets dat het proberen waard is. Dus go for it en raak ook verslaafd aan die teelbal ik bedoel avocado.

Wat heb je nodig:
1 rijpe avocado
1 rijpe peer
1 eetlepel geraspte kokos
1 theelepel vanille-extract
150ml soyamelk
Eventueel: Wat honing

Ook nodig:
Staafmixer

De how to:
Schil de peer en snijd in blokjes, verwijder het vruchtvlees van de avocado en doe dit met de peer in een maatbeker. Voeg de kokos, vanille en soyamelk toe en mix met een staafmixer tot een gladde moes. Proef en voeg eventueel nog wat honing toe.

Ook lekker met wat noten, rozijnen, of kleine stukjes chocolade. Mjamm.
avocado fruitmousse

Share

5 thoughts on “Avocado fruitmousse

  1. Pingback: De man zijn kerstrecepten | De man die koken kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *