Arretje nof

Arretje nof

Als er een tussendoortje is wat je kan blijven eten (maar echt met mate moet doen) dan is dit het. De variatietips maken het nog onweerstaanbaarder. Deze arretje nof is echt zo lekker en makkelijk. Ik vind dit zoiets dat heerlijk is na een stevige wandeling op een koude dag. En om daarna er van te genieten bij de verwarming of open haard. Chocoladehemel is echt het juiste woord. Er is geen excuus dit zelf niet eens te proberen want het is zo simpel. Het origineel van dit recept komt oorspronkelijk uit Jamie Magazine dus alle props aan Jamie Magazine! Maar ik geef je ook wat tips om lekkere varianten te maken.

Wat heb je nodig?
Voor circa 20 repen:
300 g ongezouten noten of 250 gram studentenhaver
200 g biscuit (maar een andere lekkere koek kan ook)
150 gezouten roomboter
100 g pure chocolade 70% cacao
100 g melkchocolade
2 grote eieren
2 eierdooiers
100 g kristalsuiker
Cacao

Nog meer nodig:
Keukenmachine (of een theedoek en deegroller)
Cakeblik
Bakpapier

De how to:
Bekleed een cakeblik met bakpapier. Vermaal de noten of studentenhaver in een keukenmachine tot grove kruimels. Vermaal daarna de biscuit tot fijne kruimels. (of leg ze in een theedoek en maal en sla plat met een deegroller)

Smelt de boter in een steelpan. Breek de chocolade en voeg daarna beide chocoladesoorten toe. Roer met een lepel door de boter tot je een mooi egaal mengsel hebt en laat 5 minuten afkoelen. Klop ondertussen de eieren, de dooiers en suiker circa 4 minuten tot de hoeveelheid ongeveer verdrievoudigd is en het een luchtig en romig geheel is. Spatel nu rustig de warme chocolade/boter er doorheen. Voeg daarna de noten en koekkruimels toe en spatel goed door. Schep het mengsel in het cakeblik.

Laat het mengsel een uur of 4 opstijven in de koelkast. Beheers je. Nee echt, heb geduld. Haal de cake als deze er klaar voor is uit de koelkast en bestuif deze nog even met cacao. Snijd nu in plakken of reepjes. Ga ziten, sluit je ogen. Het grote genieten kan beginnen.

Heerlijk met een verse espresso.

Aanpassingen:
Varieer met rozijnen, gedroogde cranberries, gedroogd fruit (voeg deze toe bij het malen van de noten) of kokos, havermout of misschien wel cruesli. Houd er dan rekening mee dat je het gewicht aan noten aanhoudt voor je vervangende ingrediënten (300 a 250 gram).
Torta di cioccolata

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *