American pancakes ofwel Flapjacks

American pancakes ofwel Flapjacks

Goedemorgen allen. Als u dit leest heb ik bewaking in huis maar ben ik zelf op vakantie. Of ik nu in Frankrijk zit hangt een beetje af van Co de Rood en de bereidwilligheid van de Fransen om ons nog toe te laten. Hoe anders was dat twee weken geleden waarbij ik toch wel zeker was dat de croissants en stokbroden binnen handbereik lagen. En anders zit ik waarschijnlijk gewoonweg in Nederland op de camping want hoe dan ook wilden we er toch even uit. Dus is het Bretagne of Camping Bert en Anne? Ik weet het niet.

Het is spannend want ik schrijf dit circa een week geleden en we weten het nog niet of Nederland rood wordt. Hoe dan ook zal ik dit recept van American pancakes ook gaan maken op de camping. Want ze zijn simpel en stiekem misschien wel de lekkerste die ik ooit heb gemaakt. Niet dat de andere recepten over pancakes op deze site niet ook heerlijk zijn maar deze, tsjah, het is denk ik persoonlijke voorkeur. Fluffy, rijzen mooi omhoog, krijgen mooie bruine vlekken als je ze in een ingevette pan bakt en gewoon heel erg goed van smaak. Komt ook door de toegevoegde suiker maar af en toe moet je jezelf gewoonweg verwennen. Mocht u op vakantie zijn nu dan wens ik u een fijne vakantie en hoop ik dat uw plannen volgens plan gaan. Gaat u nog op vakantie dan hoop ik dat er inmiddels wat meer kan. We zijn allemaal wel toe aan er even uit dus ik hoop voor u dat het kan en mag. Adieu of tot ziens dan maar en vergeet niet Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor circa 12 pancakes.
1 ei
385 gr (niet ml) halfvolle melk
300 gr bloem
1 theelepel zout
2 eetlepels bakpoeder
60 gr suiker
roomboter voor invetten van de pan.

De how to:
Meng het ei en de melk in een kom met een garde en zet opzij.

Meng in een andere kom bloem, zout, bakpoeder, suiker door elkaar. Klop er dan met een garde je ei/melkmengsel doorheen tot een glad en redelijk dik beslag. Laat  je mengsel even 10 minuten rusten. (Als je het een dag in de koelkast bewaard worden ze helemaal waanzinnig).

Zet een koekenpan op matig vuur en laat even goed opwarmen. Vet de pan in met een blokje boter (alleen even invetten niet een heel blok erin smelten). Voeg drie hoopjes beslag toe en draai de pancakes om als de bovenkant bijna droog is. De pannenkoek moet goudbruin zijn aan de omgeslagen zijde. Is hij donker of heel bleek dan moet het vuur iets lager of hoger. Bak de andere zijde nog circa 1 minuut en leg de pancakes op een bord. Vet de pan opnieuw een klein beetje in en herhaal en bak de pancakes tot het beslag op is.

Heerlijk met stroop, vers fruit, jam, een schepje kwark, plakjes banaan. Een heleboel dus.

Recept voor American Pancakes ofwel Flapjacks

Recept voor American Pancakes ofwel Flapjacks

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *