Amandelkoffie met licor 43 orochata

Amandelkoffie met licor 43 orochata

De laatste weken kom ik niet echt toe aan het maken van gebak of andere desserts. Op één of andere wijze heb ik zeker wel zin om te bakken maar ontbreekt het aan nieuwe inspiratie. Ach, het komt wel weer en het scheelt toch ook op de heupen en taille. Soort van ingebouwde zelfbescherming?

Vandaag plaats ik overigens wel weer een keer iets zoets. En wat voor iets. Lekker man. Wel overigens met alcohol dus niet voor kinderen geschikt. Deze amandelkoffie met likeur 43 orochata. Of fonetisch likor qwarantatres. We wilde deze likeur eens proeven rond de kerstdagen en man o man wat een goeie combi met warme amandelmelk en koffie en slagroom. Als het deze winter nog een beetje koud wordt, moet je dit recept eens proberen. Verwarmend, zoet en daarna bij een lekker vuurtje de bank niet meer af moeten. Geniet er van mensen (maar met mate enzo). Kookon!

Wat heb je nodig:
200 g slagroom
1 eetlepel kristalsuiker
1/4 theelepel koek en speculaaskruiden en wat extra
400 ml sterke koffie (espresso)
400 ml amandelmelk
4 borrelglaasjes 43 orochata

De how to:
Klop de slagroom met de suiker en koekkruiden stijf en zet opzij.
Zet de koffie en zet klaar. Verwarm in een steelpan de amandelmelk tot het kookpunt maar laat het niet koken. Voeg de orochata toe en warm nog kort door tot de amandelmelk nog goed heet is. Verdeel over 4 glazen en verdeel dan de hete koffie erover. Schep er als laatste een flinke schep slagroom op en bestrooi met nog wat speculaaskruiden.

Tip: Ook lekker met Amaretto of Baileys

mandelkoffie met orachata

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *