5 kookboeken waar ik naar uit kijk

5 kookboeken waar ik naar uit kijk

Komende tijd is, of komt, er weer een schat aan kookboeken uit. Vandaag besteed ikaandacht aan 5 nieuwe Nederlandse kookboeken die uit zijn, of bijna uit komen en waar ik naar uit kijk. Omdat ze (vast) lekkere recepten bevatten, ook weer vernieuwend zijn of mijn interesse wekken omdat ze hete over een andere boeg gooien. Vandaag, de 5 kookboeken waar ik naar uit kijk (in willekeurige volgorde):

mennos superheroes kookboek- Bakken met haver Chef met lef

1                                                  2                                                    3

Smokey goodness 2het hartige bakboek

4                                                       5

1) Menno’s superheroes kookboek – Menno de Koning  (Kosmos Uitgevers)

Wie kent niet de goedlachse Menno de Koning die als eerste “Heel Holland Bakt” winnaar een aantal jaar geleden een eerste bakboek uitbracht? Een boek dat ik zelf cadeau kreeg van mijn schoonvader om de reden, nog een man die ook taarten bakt. Zijn eerste boek was een goede keuze en steevast een vaste waarde in mijn kookboekencollectie. In dit tweede boek ben ik benieuwd welke lekkere soorten gebak en andere recepten Menno nu weer op tafel zet. Kom maar door..ik heb trek!

2) Bakken met Haver  – Natascha van der Stelt (Aerial media company)

Natascha is mijn oud hoofdredacteur toen ik nog recensies schreef voor Hebban. We delen een passie voor koken en uitgeverij. Ze is naast een lief persoon ook nog een taalwonder want zij deed de culinaire redactie van mijn boek. In “Koken met haver” laat Natascha zien dat je met haver(mout) en ook nog zonder suiker (dus ook geen kokosbloesemsuiker of honing) toch lekker gebak uit de oven kan toveren. Met smaakmakers zoals kaneel, vanille kokos en fruit. Een boek dat mij als zoetekauw benieuwd. Hoe smaakt dit gebak dan? Moet je er erg aan wennen en heb je nog steeds de hmmmm-factor? Een aanrader voor mensen die eens buiten de gebaande paden willen bakken.

3) Chef met lef  –  Nigel van der Horst (Luitingh-Sijthoff)

Nigel van der Horst, ook wel bekend als de “Chef met lef” is meer dan alleen een leuk koppie met een indrukwekkend getatoeëerd  lichaam. Deze chef is naast instagramfenomeen van Nederlandse bodem, ook fotomodel, fotograaf en niet te vergeten een chef die uitzonderlijke mooie foodphoto’s maakt en lekkere recept-ideeën heeft. Nigel zijn foodphoto’s zou ik zo aan de muur hangen. Dagelijks deelt hij zijn leven online en daarin is er te zien dat er een gedreven sporter, harde werker en creatief kok in hem schuilt. Zijn eerste kookboek bevat gebalanceerde en lekkere maaltijden die worden samengesteld met een voedingsdeskundige. Zodat ze naast lekker zijn, ook voedzaam zijn. Omdat ik zelf nog steeds geboeid ben in voeding en sport en wat dit met je lichaam doet kan ik niet wachten op dit boek met ongetwijfeld ook weer uitzonderlijk mooie foto’s.

4) Smokey Goodness 2 –  Jord Althuizen (Kosmos Uitgevers)

Na “Smokey Goodness 1”, één van de beste BBQ boeken van Nederlandse bodem kan ik niet wachten op dit tweede deel van Jord Althuizen. Het is overduidelijk dat je voor dit boek een BBQ fan moet zijn en een stapje extra moet willen zetten de geëigende braadworsten, satéstokjes en speklappen op je grill te gooien. Niet je volgooien met stokbrood, huzarensalade en zo snel mogelijk je vlees verbranden. Nee, een mooi stuk vlees, een mooie dag, de tijd nemen, drankje erbij en spelen met vuur. Laat de zonnige dagen maar komen.

5) Het Hartige bakboek –  Rutger van den Broek (Overamstel uitgevers)

Nog een bakboek en nog een “Heel holland bakt” winnaar. Rutger van den Broek gooit het in dit nieuwe boek over een andere boeg. Hartige hapjes. Gevulde broodjes, pasteitjes, borrelbrood. Leuk om binnen je “bakgebied” het over een andere boeg te gooien. Ik ben gek op hartige verrassingen uit de oven. En dit boekt spreekt mij om die reden dan ook aan. Benieuwd wat Rutger uit zijn oven gaat toveren.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.